Logo One Planet
Merijn Tinga
Merijn Tinga

Kom tijdens de Museumnacht langs bij Museon-Omniversum

Activiteit | 8 oktober 2022

Ga mee op avontuur naar actieve vulkanen en gevaarlijke lavameren in de nieuwe grootbeeldfilm Volcanoes!
Maak kennis met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga én zijn missie voor minder plastic in de oceanen en sup zelf op de vijver voor het museum! Je kunt ook Merijn's originele surfboards bekijken en de film 'From source to sea' zien.


Film ‘Volcanoes: The Fire of Creations’

Wereldwijd zijn er meer dan 500 actieve vulkanen, en nog veel meer inactieve, die onze aarde zo hebben gevormd zoals we haar kennen. En nog steeds in dit proces in volle gang!

Beleef in deze grootbeeldfilms actieve vulkanen, gevaarlijke lavameren en hete geisers! Maar we kijken ook naar de gevolgen van uitbarstingen van de Vesuvius in 79 en de volledig begraven stad Pompeï en de Kilauea-uitbarsting op Hawaï in 2018.


Tijdstip: 21:00 uur en 23:00 uur


National Geographic-film: From source to sea

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga heeft een missie: Minder plastic in de oceanen!

In 2017 maakt hij een suptocht van 1000 km over de Rijn van de bron naar de monding en verzamelt plastic afval uit het water. Hij gaat met het afval terug naar de bron van de vervuiling: frisdrankfabrikanten en supermarkten. Met het uiteindelijk bereikte resultaat: statiegeld op kleine plastic flesjes.

Wil jij ook verschil maken? Bekijk de film en zie en voel zelf hoe je met passie en doorzettingsvermogen écht iets kunt bereiken!

Tijdstip: 20:00 uur en 22:00 uur

Na de film kun je Merijn Tinga persoonlijk ontmoeten in de foyer van het Museon-gebouw. En je kunt op de vijver van Museon-Omniversum zelf een rondje suppen!


Ontmoet de Plastic Soup Surfer persoonlijk!

Stel vragen aan Merijn Tinga en ga met hem op de foto! Bekijk zijn surfboards en leer meer over de impact van zijn expedities. Van het invoeren van statiegeld op plastic flesjes tot het uitbannen van wegwerpbekers. Ga met Merijn in gesprek, bekijk de film over zijn oversteek naar Engeland, voel de drive om het verschil te maken en leer wat je met passie en doorzettingsvermogen kunt bereiken!

Tijdstip: 21:00 – 23:00 uur


Kom suppen op de vijver!

Zelf ook even suppen? Het is niet de Noordzee of de Rijn, maar je kunt je even als Plastic Soep Surfer voelen en zelf een rondje suppen op de vijver voor het museum. Misschien bedenk jij al suppend ook een coole actie, waardoor jij ook het verschil gaat maken!?

Tijdstip: 20:00 – 24:00 uur


Insecten- en algenparty

Het voedsel van de toekomst!?

Algen en insecten zitten vol met belangrijke voedingsstoffen en zijn daarom misschien wel het het voedsel van de toekomst. Durf jij een algenshake te drinken of een krekel te eten? Proef het in onze algenbar en bij de Insecten snackkar

Tijdstip: 20:00 – 24:00 uur