Logo One Planet
Minecraft Atlantikwall
Minecraft Atlantikwall

Minecraft Workshop

Bouw een bunker van de Atlantikwall na.

Activiteit

Let op: aanmelding is noodzakelijk, beperkt aantal plaatsen

Speel jij graag met Minecraft? En heb je een grote fantasie? Schrijf je dan in voor de Minecraftworkshop ‘Bouw een bunker’ bij ons in het Museon.
Museon organiseert voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar de Minecraftworkshop ‘Bouw een bunker’. Je bouwt in duo’s op een laptop of iPad een echte bunker van de Atlantikwall. Als je je fantasie gebruikt, kun je het zo sterk maken als je zelf wilt! Een echte uitdaging dus. Na afloop kun je elkaar en je (groot)ouders jouw bouwwerk laten zien.

Het thema van de workshop gaat over de Atlantikwall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie die ook langs de Nederlandse kust liep. Als je in de duinen loopt vind je nog steeds (resten van) bunkers. Dikke betonnen muren, schietgaten en loopgraven die gebruikt werden om een aanval van de geallieerden te weren. Tijdens de workshop bouw je samen zo’n bunker van de Atlantikwall na.

Let op: De workshops zijn alleen bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben. De workshop heeft een maximum van 12 deelnemers, dus geef je snel op via hrijnbeek@museon.nl

Datum: 20 september
Tijd: 11:30 tot 13:30 of van 14:30-16:30
Meld je aan door te mailen naar hrijnbeek@museon.nl

Deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met ProBibilio.