Logo One Planet

One Planet Talk: Wat is de waarde van water?

Activiteit | 12 mei 2022

One Planet, hét landelijk impactcenter voor een duurzame toekomst is recent gelanceerd door Museon-Omniversum. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk in. Om mondiale uitdagingen hoog op de agenda te zetten. En zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken.

Dunea, Hoogheemraadschap van Rijnland en Wageningen Universiteit en Research, zijn alle drie experts in water. Wij bieden onze leden graag het podium om hun kennis te delen. Dit doen we tijdens de  One Planet Talk ‘Wat is de waarde van water?’ Wij nodigen u van harte uit om bij deze One Planet Talk aanwezig te zijn. We geven ook graag de gelegenheid om in One Planet Expo en One Planet NOW! stil te staan bij innovaties rondom water. En wat is er mooier om dat alles te doen tijdens de ‘Week van ons Water’?

Programma donderdag 12 mei 2022

14:15-14:30 uur   Inloop
14:30-15:30 uur   Innovaties en tour One Planet Expo en One Planet NOW!
15:30-16:00 uur   Netwerkmoment
16:00-17:00 uur   One Planet Talk “Wat is de waarde van Water”
Met Tim van Hattum (programmaleider Green Climate Solutions Wageningen University & Research), Willemijn Bouland-Oosterwijk (manager Corporate Strategie Dunea) en Thea Fierens (hoogheemraad Hoogheemraadschap van Rijnland).
17:00-18:00 uur   Borrel & afsluiting

Locatie  

Museon-Omniversum, Stadhouderslaan 37, Den Haag

Kosten

€ 22,50 per persoon inclusief rondleiding One Planet, bijwonen One Planet Talk en borrel na afloop.

Deze bijeenkomst is kosteloos bij te wonen voor leden van het One Planet Partner Platform. Is jouw organisatie lid maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Miranda van Alphen via 070 – 33 81 433 of mvalphen@museon-omniversum.nl.

One Planet heeft als doel om toekomstige generaties te inspireren en activeren op het gebied van duurzame ontwikkeling. We vinden het daarom belangrijk om ook jongeren te betrekken bij onze opening. Daarom moedigen wij u aan (indien mogelijk) om als uw gast de stagiaire in uw organisatie, uw zoon of dochter, buurjongen of -meisje mee te nemen.


Wij verheugen ons op uw komst, tot 12 mei!

Arne Weverling, voorzitter One Planet Partner Platform en
Iris van den Akker, commercieel directeur Museon-OmniversumOver de sprekers

Tim van Hattum, programmaleider Green Climate Solutions Wageningen University & Research
Samen met een groep collega's ontwikkelde hij een visie voor Nederland op weg naar 2120 waarbij samenwerken met de natuur centraal staat. De visie staat bol van groenblauwe oplossingen voor de toekomst van ons land. Met zijn team is hij dagelijks in de weer met onderzoek op het gebied van klimaat en met vele presentaties over “De Nieuwe Kaart van NL.” Tim heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, beleidsadviseur en onderzoeker op het terrein van water en klimaat.

Willemijn Bouland-Oosterwijk, manager Corporate Strategie Dunea
verantwoordelijk voor de lange termijn strategie op water en natuur. Met haar team is ze dagelijks bezig met de toekomst: hoe maakt Dunea drinkwater in 2040? Willemijn is al sinds 2007 actief in de watersector in verschillende rollen: o.a. als strategisch adviseur, procesmanager en omgevingsmanager. Ze krijgt energie van complexe watervraagstukken en zoekt actief naar samenwerkingen om die vraagstukken integraal aan te pakken. Willemijn is mede oprichter van de #zoetwateralliantie en het platform #value4water.

Thea Fierens
, hoogheemraad Hoogheemraadschap van Rijnland
Thea Fierens is hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Zij is voormalig lid van de Tweede Kamer en was directielid van het VN Bevolkingsfonds (UNFPA) in New York en verantwoordelijk voor regio Oost-Europa en Midden-Azië. Daarvoor was ze onder meer algemeen directeur van de Nederlandse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking SNV en gemeentesecretaris. Momenteel is Thea Fierens onder meer actief als bestuurslid van het Programma Uitzending Managers van VNO-NCW en organisator van SDG-cafés.

Bestel tickets voor deze Activiteit

Toon alle tickets