Logo One Planet
Foto: Wim van Passel
Foto: Wim van Passel

Reis naar het einde van de wereld

Audiovisuele presentatie door fotograaf Wim van Passel

Activiteit

Deze presentatie is helaas uitverkocht.
Soms worden kaartjes teruggegeven, dit kunt u checken via de knop Reserveer.

Fotograaf Wim van Passel neemt ons dit jaar in woord en beeld mee naar het noorden.

Met name naar de vijf “hoofdgebieden”: Spitsbergen, waar lang voordat Willem Barentsz deze archipel “ontdekte” de Pomori leefden van de zeehondenvangst. Vervolgens naar Groenland; eerst de grotendeels onbewoonde noordoostkust en daarna naar de wat meer bevolkte westkust. Dan gaan we verder oostwaarts naar een archipel: Franz Joseph Land, zo’n duizend kilometer ten noorden van Moermansk. Dit werd een honderd jaar terug bij toeval door de Oostenrijkers ontdekt. Als laatste reizen we naar het uiterste noordoosten van Eurazië, de beruchte, maar beeldschone Goelag-archipel met het eiland Wrangel, bekend als de kraamkamer van de ijsberen. Zo’n poolreis moet niet gezien worden als een vakantiereisje, maar als een leerzame retraite die tot nadenken stemt. Een must voor elke natuurliefhebber.


Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link.
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.