Logo One Planet

Magic colours

Kleurmateriaal
Kleurmateriaal

 

If you have any question about the activity or you want to show us the results, mail us to info@museon.nl!

Colour and cut a dino
Colouring picture Carboniferius
Dino-egg

Stoepkrijt maken - in alle kleuren van de regenboog!

Hiep Hiep Hoera! Het Museon viert feest, want we zijn weer open voor jullie. Vier jij dit feestje ook met ons mee door te toveren met kleuren? Experimenteer en ontdek hoe jij je eigen stoepkrijt kunt maken. Maak daarna een mooi kunstwerk op de stoep en kleur zo de wereld mooier. Ga je voor een vulkaan? Een Dino? Een regenboog of misschien wel voor een ruimtelandschap? Welke plek op aarde zou jij willen tekenen?

stoepkrijt

Zo maak je zelf stoepkrijt


Kleurplaat Carboon

Tijdens het Carboon, zo’n 299 tot 359 miljoen jaar geleden, was het heel warm en vochtig op aarde. Nederland lag toen rond de evenaar dus ook hier was het een heel ander klimaat dan nu. Er ontstonden tropische moerasbossen met veel planten en grote insecten en amfibieën. Er waren zelfs reuzenlibellen met een spanwijdte van 70 centimeter! Er waren ook heel veel varens, die kan je nu nog steeds tegenkomen. Zoek maar eens op internet hoe die eruit zien en probeer er als je buiten loopt of in de tuin bent of je er ook een kan vinden.

kleurplaat Carboon

Download de kleurplaat Carboon


Kleur en knip een dino

Kleurplaten van een Archeopterix en een Pteranodon. Niemand weet welke kleuren deze dieren echt hadden. Kleur ze zoals je denkt dat ze eruit hebben gezien!

Pteranodon Archeopterix

Download Pteranodon en Archeopterix


Dino ei

Niet alleen vogels leggen eieren! Verras iedereen met deze dinosaurus (een camarasaurus) die uit dit ei komt

ei

Klik hier voor het patroon