Logo One Planet
scene uit Mayerling
scene uit Mayerling

Mayerling (ballet)

Filmduur 205 minuten

Taal

Ingesproken door

Thema's ballet muziek

Deze film is niet koepelvullend.

Wij adviseren ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film geschikt/leuk is voor hun kinderen.

Gevaarlijke begeerten, familiegeheimen en politieke intriges – een waar verhaal, verteld in een ballet.


Deze klassieker van The Royal Ballet, geïnspireerd op duistere en aangrijpende gebeurtenissen die echt gebeurd zijn, beeldt de seksuele en morbide obsessies uit van kroonprins Rudolf, die leidden tot het schandaal met zijn maîtresse Mary Vetsera, waarin hij haar vermoordde en daarna zelfmoord pleegde. De beklemmende glamour van het Oostenrijks-Hongaarse hof rond 1880 vormt de achtergrond van een spannend drama vol psychologische en politieke intriges, waarin Rudolf gefixeerd raakt op zijn sterfelijkheid.

Het ballet van Kenneth MacMillan uit 1978 is een meesterwerk in het vertellen van een verhaal en wordt opnieuw opgevoerd ter herdenking dat de choreograaf dertig jaar dood is. The Royal Ballet biedt een uiterst dramatisch schouwspel, vol krachtige ensemblescènes en met pas de deuxs die tot de meest gedurfde en emotioneel veeleisende uit het balletrepertoire horen.

 

Cast:
Ryoichi Hirano, Natalia Osipova, Laura Morera, Luca Acri, Christopher Saunders, Francesca Hayward, Christina Arestis, Gary Avis, Marianela Nuñez
Choreograaf: Kenneth MacMillan
Dirigent: Koen Kessels
Scenarioschrijver: Gillian Freeman

Tickets:
€ 17,50 (geen kortingen geldig, m.u.v. Vriendenloterij VIP-kaart)

Bestel tickets voor deze film

Woensdag 5 oktober, 20:15

Bestel direct
Toon alle data