Logo One Planet

Het Museon is vanaf 1 juni weer open

29 mei 2020

Header bij nieuwsoverzicht

Ook het Museon gaat op 1 juni weer open, we hebben hard gewerkt zodat het bezoek straks voor iedereen leuk én veilig is. Daarom houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging.

Zo moet je een toegangsbewijs vooraf online via onze ticketpagina https://tickets.museon.nl kopen. Je reserveert dan meteen een dag en een tijdvak. Ook met een pas voor gratis toegang of een kortingsvoucher, vragen we je om vooraf een tijdvak te reserveren. Zo waarborgen we voor iedereen de loopstromen en de 1,5 meter afstand.

Bij het Museon gaat het om zelf ervaren en draai je letterlijk en figuurlijk zelf aan de knoppen. Wij willen dit graag zo houden - maar uiteraard zo veilig mogelijk! Daarom kun je voor de bediening van de interactieve schermen een stylus-pen kopen (online of via de kassa). Onze zaalwachten en schoonmakers lopen extra rondes om de tentoonstellingen en toiletten schoon te maken.

Check onze website https://www.museon.nl/nl/huisregels voor meer informatie.

Ötzi, the Iceman - onderzoek de mysterieuze ijsmummie

Het is ruim 25 jaar geleden dat de ijsmummie Ötzi werd gevonden aan de rand van een gletsjer in de Ötztaler Alpen. Er is in de afgelopen twintig jaar veel onderzoek gedaan naar de ijsmummie. Al de uitkomsten uit de verschillende onderzoeken geven ons een kijkje in de geschiedenis van de meer dan 5000 jaar oude mummie.
In deze interactieve tentoonstelling kan iedereen, jong en oud, aan de slag als forensisch onderzoeker. Trek je labjas aan, neem je sporendossier mee en gaan mee op onderzoek! Los jij deze Cold Case op?
De tentoonstelling is te zien tot en met 6 september 2020.

One Planet

Onze permanente tentoonstelling gaat over onze wereld en onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en hoe we op deze planeet samen kunnen leven. Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie, waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: 'Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?'

Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De centrale tentoonstelling ‘One Planet’ maakt een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Noot voor de redactie

Voor meer inhoudelijke informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Leonie van der Harst. Telefoon 0703381423.


Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl