Logo One Planet

Gezocht: enthousiaste begeleider voor wetenschapsclub

voor de woensdagmiddag van 14.30 - 17.30 uur

Meisjes aan de slag in de Science Cluib
Meisjes aan de slag in de Science Cluib

Het Museon heeft een wetenschapsclub voor kinderen opgericht: Science Club Transvaal. Deze vindt plaats in Buurthuis Mandelaplein in Transvaal en is voor kinderen uit groep 5, 6 en 7. Elke woensdagmiddag gaan ongeveer vijftien kinderen van alles ontdekken en onderzoeken op het gebied van wetenschap, natuur en techniek. Elk thema duurt een aantal weken. Tot aan de kerstvakantie gaat het bijvoorbeeld over plastic, optische illusies, winterslaap, elektriciteit en ruimtevaart. Soms zijn er ook kleine uitstapjes of experts die langskomen.

Voor de club zoeken wij een vrijwilliger die de kinderen tijdens de bijeenkomsten goed begeleidt. Een enthousiast en hartelijk persoon die de kinderen goed kunnen leren kennen en bij wie ze zich vertrouwd voelen.

Wat vragen wij van een begeleider van Science Club Transvaal?

 • Beschikbaar op woensdagmiddagen van 14.30 – 17.30 uur
  In de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten. Het is ook geen probleem als je een keer niet kan, mits we dat op tijd weten.
 • Interesse in wetenschap, natuur en techniek
  Je hoeft niet alles te weten. Als je zelf maar nieuwsgierig bent, die nieuwsgierigheid ook bij kinderen kunt aanwakkeren en hun onderzoekende houding stimuleert.
 • Affiniteit met de doelgroep: kinderen van 8 t/m 11 jaar
  We verwachten dat je het leuk vindt om met kinderen om te gaan en interesse hebt in hun leefwereld. Je kunt kinderen motiveren en op de juiste manier aanspreken op hun gedrag.
 • Flexibiliteit, humor en enthousiasme
 • Woont in Den Haag
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (kosten zijn voor de organisatie)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Harmsen, telefoonnummer 070-3381400.

We zijn op zoek naar twee vaste vrijwilligers en er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. De club start in september en we hopen voor begin oktober twee enthousiaste begeleiders erbij te hebben!

Als dit je aanspreekt en je aansluit bij het gevraagde profiel, stuur dan een mail met je motivatie naar sharmsen @ museon.nl

Logo Science Club Transvaal

Science Club Transvaal wordt georganiseerd door Museon-Omniversum en werkt samen met Bibliotheek Transvaalkwartier, Milieueducatie Den Haag, Stadsboerderij de Woelige Stal en Buurthuis Mandelaplein.