Logo One Planet

Vacature manager facilities (36 uur)

Header afbeelding

De Haagse iconen Museon en Omniversum zijn op 1 januari 2022 gefuseerd en presenteren gezamenlijk One Planet, impactcenter voor duurzame ontwikkeling. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij de basis. In onze Dome, Expo en One Planet NOW! gaan we met z’n allen aan de slag. Met publiek, scholen, wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Om zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. In Museon-Omniversum laten we niet alleen de mondiale uitdagingen zien, maar focussen we ons op positieve veranderingen. We delen met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen.


Ter aanvulling van ons team zoekt Museon-Omniversum een

Manager facilities voor 36 uur per week

Als manager facilities zorg je ervoor dat de bezoeker een prettig en comfortabel bezoek heeft in Museon-Omniversum en dat de medewerkers onder goede omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren. Daarom ben je (mede) verantwoordelijk voor het onderhoud aan de gebouwen en de technische installaties (water, elektra, klimaat en veiligheid). Het onderhoud is opgesplitst in een huurdersdeel en in een eigenarendeel. Verder staat hospitality hoog bij je in het vaandel en draag je bij aan onze doelen om de gebouwen verder te verduurzamen. 

Taken:

 • Je verdeelt de werkzaamheden over meerdere collega’s en je geeft opdrachten aan externe partijen om storingen te verhelpen.
 • Je begeleidt verbouwingsprojecten in samenwerking met je afdelingshoofd en externe partijen (zoals de Gemeente Den Haag en installatiebedrijven).
 • Je coördineert en controleert de uitvoering van de onderhoudscontracten (zoals klimaat, schoonmaak en brandmeldinstallatie).
 • Je bespreekt samen met de sales- en eventmanager en de audiovisuele medewerkers de benodigdheden voor evenementen en verhuringen.
 • Je ziet erop toe dat het beleid en de procedures op het gebied van onderhoud en veiligheid in Museon-Omniversum (zoals periodieke veiligheidscontroles en de registratie hiervan, inclusief ARBO-wetgeving) worden nageleefd.
 • Je ziet erop toe dat onderhoud wordt uitgevoerd volgens het onderhoudsplan en dat dit volgens budget verloopt.
 • Je draait een keer in de vijf weken mee in een beschikbaarheidsdienst om buiten openingstijden oproepbaar te zijn.

Functie-eisen:

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding met succes afgerond, bij voorkeur Facility Management.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met leiding geven, gebouw gebonden techniek en het onderhoud hiervan.
 • Verder is het een pré als je aantoonbare kennis hebt van de veiligheidswetgeving (zoals ARBO/BHV/BBMI).

We verwachten van je dat je:

 • Een zelfstandige en servicegerichte werkhouding hebt
 • Flexibel en stressbestendig bent
 • Woonachtig bent in Den Haag of directe omgeving in verband met beschikbaarheidsdiensten
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt
 • Organiserend vermogen hebt en praktisch bent ingesteld
 • Je verbonden voelt met de missie van Museon-Omniversum
 • En heel belangrijk: Geregeld zelf ook je handen uit de mouwen steekt om samen met jouw collega’s het werk gedaan te krijgen.

Verder moet je weten dat:

 • Het kan voorkomen dat je werkzaamheden plaatsvinden in de avonduren en in de weekenden.
 • Wij het belangrijk vinden dat ons personeel divers is samengesteld en oog heeft voor verschillende perspectieven op ons cultureel erfgoed. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan de diversiteit van onze organisatie, dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Wat bieden wij:

Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en mee te denken in de organisatie. Je gaat leidinggeven aan een dynamisch team met een goede en ontspannen sfeer. Het museum is aangesloten bij de Museum CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. De functie is gewaardeerd in schaal 8 (€ 2660 - € 3404) bij een 36-urige werkweek. Hierbij hoort een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Michel van de Koppel, hoofd afdeling Facilitair & Producties, tel. 06 468 984 33.


Reageren:

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteer vóór 30 mei 2022 door je motivatiebrief en cv te sturen naar: advertentie@museon-omniversum.nl onder vermelding van ‘sollicitatie manager facilities’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.