Logo One Planet

Vacature Afdelingshoofd Programma’s & Collecties (36 uur)

Header afbeelding

De Haagse iconen Museon en Omniversum zijn op 1 januari 2022 gefuseerd en presenteren gezamenlijk One Planet, impactcenter voor duurzame ontwikkeling. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij de basis. In onze Dome, Expo en One Planet NOW! gaan we met z’n allen aan de slag. Met publiek, scholen, wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Om zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. In Museon-Omniversum laten we niet alleen de mondiale uitdagingen zien, maar focussen we ons op positieve veranderingen. We delen met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen. We zijn daarmee een leerzame en leuke culturele dagattractie voor een breed publiek en een waardevol platform voor onze zakelijke partners.

Ter aanvulling van ons managementteam zoekt Museon-Omniversum een

innovatieve, enthousiaste eindredacteur voor onze programma’s 

tevens afdelingshoofd Programma’s & Collecties

Wat ga je doen?  

Als afdelingshoofd Programma’s & Collecties ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een breed palet aan programma’s die bijdragen aan de ambitie van Museon-Omniversum. Dit kan variëren van onder meer tentoonstellingen, educatieve programma’s, innovatieve programmeringen met een journalistieke, maatschappelijke en/ of wetenschappelijke focus, alsmede multimediale/cross mediale programma’s vanuit een totaalconcept.  

Je vervult deze rol als een eindredacteur en uitvoerend producent van onze programma’s en projecten. Je draagt bij aan het strategisch beleid van de organisatie en kunt dit doorvertalen in concrete actieplannen, waarbij uitvoering en implementatie daarvan cruciaal zijn. Daarbij geef je op een coachende en inspirerende manier leiding aan de drie teams Programma’s, Educatie en Collecties zodat zij in staat worden gesteld hun talenten optimaal in te zetten voor de realisatie van onze doelstellingen.  

De afdeling Programma’s & Collecties bestaat uit drie teams die functioneel worden aangestuurd door teamleads. Het afdelingshoofd rapporteert aan de Algemeen Directeur van Museon-Omniversum en is onderdeel van het MT, waarin ook de Commercieel Directeur (samen met Algemeen Directeur de directie), Hoofd  Marketing, Sales & Communicatie, Hoofd Publiek, Hoofd Facilitair & Producties en Hoofd Financiën & ICT plaatsnemen.

Wat breng jij mee?  

Van ons nieuwe afdelingshoofd verwachten we ruime en relevante (leidinggevende) ervaring en competenties. Zo heb je onder meer relevante werkervaring met diverse soorten programmeringen waaronder journalistieke en culturele programmeringen. Je hebt affiniteit met educatie en collectiebeheer. Projectmatig werken en programmamanagement kent voor jou geen geheimen meer. Ook heb je ervaring met coachend leidinggeven, ben je resultaatgericht en communicatief sterk. Je hebt een duidelijk visie op markt- en gastgerichtheid en voelt je bovendien verbonden met de missie van Museon-Omniversum.

Verder moet je weten dat wij het belangrijk vinden dat ons personeel divers is samengesteld en oog heeft voor verschillende perspectieven op ons cultureel erfgoed. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan de diversiteit van onze organisatie, dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Wat bieden wij?

Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en mee te denken in de organisatie. Het museum is aangesloten bij de Museum CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden. De functie is gewaardeerd in schaal 12 (maximaal € 5398,- bij een 36-urige werkweek). Hierbij hoort een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling. We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Peter de Haan, Directeur Museon-Omniversum, tel. 070 3381386.

Reageren?

Loop jij warm voor onze ambities en herken jij je in het functieprofiel? Solliciteer uiterlijk 4 juli 2022 door je motivatiebrief en cv te sturen naar hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Afdelingshoofd Programma & Collecties’. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.