Logo One Planet

Vacature Duty Manager

Museon-Omniversum, het museum met grootbeeld filmtheater, presenteert One Planet.

Vanuit onze fascinatie en liefde voor deze ene planeet zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij de basis.

In de Dome, Expo en One Planet NOW! gaan we met z’n allen aan de slag. Met publiek, scholen, wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Om zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. In One Planet laten we niet alleen de mondiale uitdagingen zien, maar focussen we ons op positieve veranderingen. We delen met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen. We zijn daarmee een leerzame en leuke culturele dag attractie voor een breed publiek en een waardevol netwerk voor onze zakelijk partners.

Museon-Omniversum is momenteel op zoek naar een

Duty Manager (24-32 uur per week)


Als Duty Manager bij Museon-Omniversum zet jij je in om onze visie op een duurzame toekomst over te dragen aan ons publiek. Dit doe je samen met jouw collega's - duty managers én het team publieksmedewerkers. Je bent met het team verantwoordelijk voor een gastvrij ontvangst en begeleiding van bezoekers, relaties en medewerkers. Wij zoeken iemand met een scherpe blik op gastvrijheid, kwaliteit, veiligheid en met een hoge mate van flexibiliteit. Iemand die de publieksmedewerkers dagelijks begeleidt en coacht om ervoor te zorgen dat onze bezoekers een inspirerende dag beleven.


Werkzaamheden:
Tot je taken behoren onder andere:

 • Het welkom heten, informeren, begeleiden en verwijzen van bezoekers;
 • Het verstrekken van informatie aan bezoekers, doorverwijzen en oplossen van problemen;
 • De dagelijkse begeleiding, aansturing en coaching en coördinatie van publieksmedewerkers;
 • Zorg dragen voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers en het daartoe uitvoeren van controles en inspecties en het (laten) schoonhouden van publieke ruimtes;
 • Coördinatie en aanspreekpunt bij calamiteiten, klachten én natuurlijk ook bij complimenten.

Wat breng jij mee?

 • Jij wilt je inzetten voor een meer duurzame wereld én houdt van cultuur;
 • Je voelt je verbonden met de missie van Museon-Omniversum;
 • Je hebt een relevante opleiding op MBO-niveau;
 • Je hebt minstens 2 jaar relevante werkervaring (ervaring als leidinggevende is een plus);
 • Certificering in EHBO, BHV, BMI en sociale hygiëne (of de bereidheid om dit te behalen);
 • Je bent gastgericht en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden (zowel in het Nederlands als Engels);
 • Je bent daadkrachtig, proactief, probleemoplossend en je kunt zelfstandig én in een team werken;
 • Je vindt het niet erg om s’ avonds en in het weekend te werken en bent stressbestendig.

Verder moet je weten dat:

 • Museon-Omniversum het belangrijk vindt dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie.
 • Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij:

Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. We bieden bij de start een tijdelijk contract voor 24-32 uur per week (meer uur in overleg mogelijk). We geven uitzicht op een vast dienstverband.

Het museum is aangesloten bij de Museum CAO. Afhankelijk van jouw werkervaring word je bij de start ingeschaald in schaal 5 of 6 (minimaal € 2.277 en maximaal  € 2.951 bruto bij een 36-urige werkweek). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering en een reiskostenvergoeding. Voor het werken in avonden (na 20.00 uur) ontvang je conform de cao een onregelmatigheidstoeslag.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven en werkgeluk ervaren in onze organisatie. Om bij te dragen aan goede balans tussen werk en privé bieden we onder meer 27 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis), maken we maatwerkafspraken over mantelzorg en ouderschapsverlof, stimuleren en faciliteren we opleiding en ontwikkeling en kennisdeling en investeren we in goede gesprekken met elkaar.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Monique Batelaan via mbatelaan@museon-omniversum.nl.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en cv te sturen naar: hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Duty Manager.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.