Logo One Planet
Kwelvlies (Foto: Jaap de Vries)
Kwelvlies (Foto: Jaap de Vries)

De Groene Camera 2020

Natuurfotografie uit Nederland en België

Tentoonstelling | 27 september 2020 - 16 mei 2021

De Groene Camera 2020

Natuurfotografie uit Nederland en België

Foto-expositie met de winnaars van de Groene Camera 2020

De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY in samenwerking met het Museon. Deze organisaties hebben als doelstelling natuurfotografie te bevorderen en bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden zijn onderdeel van de expositie. Kijk hier voor alle winaars.

De Groene Camera

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het – al dan niet onbewust – versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is en daarom ook iets om zuinig op te zijn. Deze gedachte is de motivatie geweest van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van de natuurfotografieprijs de Groene Camera. De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. Schoonhoven zegt hierover: “Het is een heel bewuste keuze om alleen foto’s uit de Lage Landen te accepteren. Ten eerste willen we graag onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. Ten tweede is het eerlijker voor de deelnemende fotografen omdat je geen leeuwen en toekans hoeft te vergelijken met een roodborstje of ree”.

Bestel tickets voor deze Tentoonstelling

Zondag 14 augustus, 09:30

Bestel direct

Maandag 15 augustus, 09:30

Bestel direct

Dinsdag 16 augustus, 09:30

Bestel direct

Woensdag 17 augustus, 09:30

Bestel direct

Donderdag 18 augustus, 09:30

Bestel direct
Toon alle tickets