Logo One Planet
Tentoonstelling Klimaatverhalen naast het Museon-Omniversum
Tentoonstelling Klimaatverhalen naast het Museon-Omniversum

Klimaatverhalen

Kunstenaarsblik op het klimaat

Tentoonstelling | 3 november 2022 - 31 december 2023

Klimaatverhalen

Kunstenaarsblik op het klimaat

In de tuin naast Museon-Omniversum aan de President Kennedylaan staan sinds nu 16 opvallende foto’s uit de serie 'Klimaatverhalen', gemaakt door de jonge fotografe Louisiana van Onna. De buitenexpositie is vrij toegankelijk.

Louisiana van Onna maakt bezoekers bewust van een van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd: klimaatverandering. Door dieren, meteorologische instrumenten en andere voorwerpen afkomstig uit de collectie van Museon-Omniversum in een bijzondere context te plaatsen, vertelt Van Onna bijzondere verhalen over de verandering van ons klimaat. Van maskers van Inuit uit Groenland, waarvan de cultuur verandert door het smeltende ijs, tot koraal dat te lijden heeft van de verzuring en opwarming van het zeewater.

Een selectie van de foto's is nu te zien in een buitententoonstelling naast het museumgebouw aan de President Kennedylaan.


Bekijk hier alvast de foto's en beschrijvingen van de tentoonstelling.


  • Hop, Upupa epops Linnaeus, 1758. Coll. nr. 93071
  • Sneeuwbril. Groenland, ca. 1930. Coll. nr. 48205 Foto Massanti Akipe onderweg naar Tiniteqilaq. Fotograaf: Gerti Nooter, 1968. Coll. nr. 222307