Logo One Planet

Jane Goodall: Reasons for Hope

Film Voortgezet onderwijs en Primair onderwijs Vmbo, Onderbouw HAVO/VWO en Bovenbouw HAVO/VWO Biologie

De Britse biologe en natuurbeschermer Dr. Jane Goodall werd wereldberoemd door haar werk en leven met chimpansees. Dat zij zich ook breder inzet voor het behoud van de natuur is minder bekend.

Vanaf 8 februari 2024 vertonen wij op het grote koepelscherm de bekroonde grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope.

“Wij mensen maken deel uit van de natuur. We zijn ervan afhankelijk voor onze zuurstof, ons voedsel, ons water, onze kleding - voor alles. We moeten een nieuwe relatie opbouwen met de natuur en ervoor zorgen dat onze kinderen goed zijn toegerust om de problemen die wij hebben gecreëerd op te lossen.“ - Jane Goodall

In de grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope neemt Jane ons mee op reis rond de wereld en vertelt zij drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. Ze zullen je niet onberoerd laten. Het zijn drie door jongeren opgezette initiatieven:

  • De migratie van de Northern Bald Ibis (een van de meeste bedreigde vogelsoorten) van Oostenrijk over de Alpen naar Italië.
  • De herintroductie van de Amerikaanse witte bizon door de inheemse bevolking, Blackfeet Nation.
  • Het wereldwijd bekende Canadese Sudbury Regreening Story, waar 10 miljoen bomen gepland zijn in een streek dat door mijnen was aangetast.

Jane zorgde in 1960 met haar onderzoek naar chimpansees in Tanzania voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Nu neemt ze ons mee op een nieuw avontuur van inspiratie en hoop. Jane gaat uit van vier pijlers van hoop voor de toekomst: het enorme menselijke intellect, de veerkracht van de natuur, de kracht en toewijding van jongeren, en de ontembare menselijke geest. Jane is de inspiratiebron van de verandering die we met elkaar in gang kunnen zetten door in actie te komen.

Deze film is geschikt voor groep 7&8 van het PO en voor het VO en duurt ca. 45 minuten.

Reserveer deze film via scholen@museon-omniversum.nl