Logo One Planet
Still uit de uitzending van het debat
Still uit de uitzending van het debat

Hague Talks, live stream op 11 maart

22 maart 2021 | Vrouwelijk leiderschap in de post-coronawereld

Vrouwelijk leiderschap in de wereld na corona.

Dat was het onderwerp van Hague Talks op 11 maart 2021 in het Museon. Corona heeft een ongekende impact op onze wereld. Vrouwen en meisjes zijn onevenredig zwaar getroffen door de pandemie, verworvenheden op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten worden bedreigd. Hague Talks belichtte deze problematiek in de Museon One Planet Live Stream. 

Sprekers

Shokh Mohammad, uit Irak (Erbil, Koerdische regio)
Shokh is een projectmedewerker van het WADI-project tegen genitale verminking van vrouwen en een assistent-docent aan de universiteit van Sulaymaniyah. Ze is actief op humanitaire terreinen die verband houden met gender gerelateerd geweld. In haar lezing zal Shokh focussen op het belang van mensenrechten.

Maha Shirah, uit Saoedi-Arabië
Maha is de oprichter en CEO van SHEWORKS, een zakencentrum voor vrouwen. Ze heeft een missie om andere vrouwelijke startups te helpen hun doelen te bereiken door middel van advies, consultancy en netwerken. Maha zal zich concentreren op de uitdagingen en kansen voor vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven.

Mona Demaidi, uit Palestina (Westelijke Jordaanoever)
Mona is een ondernemer en pleitbezorger van vrouwenrechten en is de mededirecteur
van Girls in Tech in Palestina. Als voormalig bestuurslid van Women in Engineering en Arab Women in Computing en voorzitter van het Institute of Electrical and Electronics Engineers, verdedigt ze de groeiende wereldwijde betrokkenheid van jongeren en vrouwen bij tech. Tijdens haar lezing zal Mona zich concentreren op de rol van onderwijs bij de empowerment van vrouwen en jongeren.

Moderator is Hasna El Maroudi en studiogast is mensenrechtenambassadeur Bahia
Tahzib-Lie
.

Over Hague Talks

HagueTalks is een internationaal platform voor dialoog over onderwerpen gerelateerd aan vrede en rechtvaardigheid. Hague Talks nodigt iedereen uit voor het delen van gedachten, meningen en vragen. 

Hague Talks is onderdeel van het Hague Project Peace and Justice. Dit is een onafhankelijk netwerk bestaande uit 180 in Den Haag gevestigde internationale organisaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven die samenwerken aan een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld. Het project is een initiatief van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeente Den Haag.