Logo One Planet
Off Maiga Island, Malaysia (Foto: Matthieu Paley, 2014)
Off Maiga Island, Malaysia (Foto: Matthieu Paley, 2014)

National Geographic: The Future of Food

The Future of Food

Tentoonstelling | 13 april 2017 - 1 oktober 2017

National Geographic: The Future of Food

The Future of Food

Fototentoonstelling over de impact van landbouw en veeteelt op het klimaat, de natuurlijke leefgebieden en de bossen.

 

Honderdduizenden jaren was de vraag die de mens dagelijks bezig hield: ‘Hoe komen we aan eten?’ De vraag voor veel mensen is nu: ‘Wat zullen we vanavond eten?’

Voedsel is veel belangrijker dan enkel de mens in leven houden. Voedsel verbindt. Het verbindt ons met de wereld om ons heen; land, water, lucht.  Wat en hoe we eten wordt ook bepaald door welvaart, culturele tradities en persoonlijke keuzes. Voedsel vertelt meer over wie we zijn. Op aarde zijn er miljarden monden die gevoed moeten worden. Terwijl de wereldbevolking in rap tempo groeit, zijn er inspirerende innovaties en creatieve oplossingen om het mondiale voedselvraagstuk aan te pakken.

The Future of Food gaat over te veel en te weinig eten, over veelzijdig en eentonig voedsel, over natuur en het manipuleren van natuur. Een fascinerende beeldreis over eten anno 2017, met een blik op de wereld van 2050.
 

The Future of Food is te zien tot/met 1 oktober 2017.


Wereldfotografie
Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie heeft het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum: mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont. The Future of Food wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

 

Klik hier voor alle tentoonstellingen.