Logo One Planet

Bakfietsles

Museon-Omniversum on tour
Museon-Omniversum on tour

Heb je 'em al zien rijden? De bakfiets van Museon-Omniversum? Als de school binnen 20 minuten fietsen bij ons vandaan is, komen we graag naar je toe om een les in de klas te geven. Handig toch?!

Het onderwerp van de lessen is divers en loopt uiteen van dino’s tot magnetisme. Op hoofdniveau volgt elke les echter altijd één van twee vaste structuren, met focus op collectie óf op wetenschap en techniek (W&T).

In een zogenaamde ‘collectie-les’ gaan objecten uit de gebruikscollectie mee naar school. Doordat je de voorwerpen kunt onderzoeken en aanraken, ervaar en beleef je meer. Want wie heeft er wel eens een versteende dino-drol vastgehouden?

In een ‘W&T-les’ ligt de focus op onderwerpen uit het techniek-domein en wordt een Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) methodiek toegepast. Dit houdt in dat je vooral zélf aan de slag gaat en in de les een kort onderzoekje uitvoert om zelf dingen uit te vinden over het onderwerp. Zo bouw je je eigen stroomkring of onderzoek je wat je allemaal met een magneet kunt aantrekken.

De bakfietslessen:


Tarieven 2021/2022:
€ 125 voor de eerste les
€ 75 voor elke aansluitende les op dezelfde locatie/dag

Voor meer informatie over de bakfietslessen kun je contact opnemen met Cilia: cswinkels@museon.nl